6 de juny 2010

Pilotes 2.0

Quan anava a l'escola una de les coses que més m'agradaven era jugar a pilota a l'hora del pati, per això mai vaig arribar a entendre perquè anomenàvem "pilotes" als companys que seguien incondicionalment a alguns professors que no agradaven al reste d'alumnes.

Mai he entès com es pot ser un "pilota", i tampoc perquè hi ha persones a qui agrada tenir "pilotes" al seu voltant.

En el temps que porto navegant per les xarxes socials, he anat descobrint un munt de persones que exerceixen la per mi incompresa activitat de "pilota" en els entorns 2.0 de forma constant amb "RT", "like it", "comentaris", etc. que resulten ridículs.


Especialment relevant està resultant aquesta activitat al voltant dels candidats a la presidència del Barça en les darreres setmanes. Suposo que en els seus entorns 1.0 deu ser espectacular, de fet acabo de veure un reportatge al 33 on es veien diferents persones que papallonejaven al seu voltant amb aquest aire tant característic dels "pilotes" i m'he preguntat una vegada més sobre el sentit de la seva existència, i en aquesta ocasió m'ha vingut la següent imatge al cap:




Els 150 seients més desitjats de Barcelona, els que envolten el del President del Barça i que comporten -apart de gaudir de suculents caterings durant els partits- numerosos avantatges tangibles i intangibles a qui té el privilegi d'ocupar-los.


L'avantatge de les xarxes socials és que tot queda escrit (a no ser que s'esborri :-), inclosos els actes de piloteig als candidats durant aquestes "Eleccions 2.0", els assenyalarem quan els veiem assentats allà...


Em sap greu constatar que el més 2.0 que ens ha aportat la campanya ha estat la transparència dels perfils de "pilotes". Apart d'això, crec que a la majoria de candidats els ha caigut molt lluny això de la "interactivitat".


Desitjo que les persones que liderin el processos "2.0" del Barça a partir del 14 de juny no siguin d'aquests, que no siguin els "pilotes" que hem pogut veure aquests dies, sinó culés de cor i persones honestes que tinguin interès real en INTERACTUAR amb els socis i aficionats.


...perquè...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada